Tuottoisien urheiluvetojen lyöminen

Urheiluvedonlyönti on yksi suosituimmista ja vanhimmista uhkapelaamisen muodoista. Oikeastaan niin kauan kuin urheilua on harrastettu, siitä on myös lyöty vetoa. Ennen vetoa lyötiin tapahtumapaikalla tai vedonlyöntitoimistojen kautta, mutta nykypäivänä vedonlyöntisivut tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa jopa sadoista eri lajeista ja otteluista ympäri maailmaa. Useimmiten tarjolla on mahdollisuus lyödä vetoa joko ennakkoon tai ottelun aikana.

Iso osa vedonlyöntiä harrastavista lyö vetoja vain huvin ja jännityksen vuoksi. Moni lyö vetoa esimerkiksi suosikkijoukkueensa puolesta. Toki mahdollinen rahapalkinto toimii kannustimena, ja suosikkijoukkueen voittaessa luvassa on tuplasti iloa: onni joukkueen menestyksestä sekä itselle saatu palkintopotti. Mutta mitä jos vedonlyönnillä haluaisikin myös oikeasti tienata? Jo pieni aiheeseen perehtyminen auttaa sinua lyömään tuottoisampia vetoja.

Kuinka aloittaa tuottoisa vedonlyönti?

Jos olet aloittelija vedonlyönnin parissa, kannattaa sinun aivan ensimmäiseksi tutustua vedonlyönnin termistöön ja erilaisiin tarjolla oleviin vetoihin. Jos tämä on kuitenkin jo hallussa, kannattaa alkaa suunnitella, mihin lajeihin panostaa. Mikäli vedonlyönnillä haluaa oikeasti tienata, ei ole järkevää lyödä vetoa useista eri lajeista. Kannattavampaa on keskittyä yhteen tai kahteen lajiin.

Pelkkä lajin sääntöjen tai yksittäisten joukkueiden tunteminen ei kuitenkaan riitä, jos haluaa tienata enemmänkin kuin vain pieniä summia taskurahaa. Jos haluat todella menestyä vedonlyönnissä, tulisi sinun hallita kokonainen sarja mielellään vähintään kahdesta eri lajista. Tietämyksensä sarjasta tulee myös pitää jatkuvasti ajan tasalla seuraamalla aktiivisesti sarjatilastoja ja lajiin liittyviä uutisia.

Value betting eli arvon löytäminen

Yksi menestyvän vedonlyöjän tärkeimmistä kyvyistä on kyky löytää arvo. Arvon löytämistä voidaan kutsua myös niin sanottujen “ylikerrointen” löytämiseksi. Jos vedonvälittäjä tarjoaa ylikertoimia, tämä tarkoittaa sitä, että tarjolle on asetettu tapahtuman todennäköisyyteen nähden liian hyvät kertoimet. Vedonvälittäjillä on kattavan tietämyksensä lisäksi käytössä erilaisia teknisiä apuvälineitä, joten ylikertoimia on tarjolla melko harvoin.

Tästä huolimatta arvo on mahdollista löytää, jos tietää, mitä tekee. Ensinnäkin sinun tulee tuntea laji ja sarja hyvin, jotta osaat itse luoda jonkinlaisen arvion kunkin tapahtuman todennäköisyydestä. Jos luulet löytäneesi ylikertoimet, ennen vedon asettamista sinun kannattaa suorittaa vielä huolellista taustatutkimusta kyseiseen kohteeseen liittyen ja vertailla eri vedonlyöntisivustojen tarjoamia kertoimia.

Vältä yleisimmät virheet

On olemassa muutamia yleisiä virheitä, joihin kokeneetkin vedonlyöjät toisinaan sortuvat. Jos tiedät näistä virheistä jo etukäteen, pystyt paremmin välttämään niitä. Yksi kaikista yleisimmistä virheistä on pelikassan hallinnan puute. Vedoille kannattaa ehdottomasti asettaa esimerkiksi päivittäinen tai viikoittainen budjetti, jotta ei tule vahingossa käyttäneeksi vedonlyöntiin enempää rahaa, kuin on valmis häviämään.

Melko tavallinen virhe on myös liian monien vetojen lyöminen. Moni innostuu vedonlyönnistä niin, että tulee lyöneeksi vetoa vähän kaikesta ja jopa huonoilla kertoimilla. Tärkeää olisi kyetä kärsivällisesti odottamaan hyviä kertoimia ja lyödä vetoa vain sellaisista lajeista ja sarjoista, jotka oikeasti tuntee läpikotaisin. Liian monien vetojen lyöminen johtaa nopeasti tappioihin.

Älä lyö vetoja vääristä syistä

Moni vedonlyöjä sortuu lyömään vetoja niin sanotusti vääristä syistä. Vääristä syistä vetojen lyömiseksi voidaan laskea esimerkiksi suosikkijoukkueensa puolesta panostaminen. Jos lyöt vetoa vain huvin vuoksi, tässä ei tietenkään ole mitään väärää. Jos kuitenkin haluat tienata vedonlyönnillä, tulee sinun osata ajatella objektiivisesti. Välillä voit joutua lyömään vetoa vastajoukkueenkin puolesta, jos haluat voittaa.

Yhteenveto

Omaa menestystään vedonlyönnin saralla on siis helppo parantaa jo muutamilla vinkeillä ja välttämällä yleisimpiä virheitä. Jos vedonlyönnillä haluaa kuitenkin oikeasti tienata kunnon summia, tähän vaaditaan jo melkoisen paljon urheilutietämystä. Vaikka vedonlyönnissä tiedolla ja taidolla on iso rooli, myös sattuma vaikuttaa aina tuloksiin jonkin verran. Tienaaminen ei kuitenkaan ole mahdotonta.